Istana Pasir Pelangi

Istana Pasir Pelangi е туристичка атракција, една од Palaces во Kampong Tebrau Bakar Batu , Malaysia . Се наоѓа: 9.8 km од Johor Bahru, 70 km од Singapore, 890 km од Kuala Lumpur.

Извинете, но во моментов немаме детални информации за оваа туристичка атракција наречена «Istana Pasir Pelangi» во македонски. Ако можете да ни кажете нешто интересно за тоа, ве молиме направете го тоа ! Information amin'ny «Istana Pasir Pelangi» tsy ampy amin'ny fiteny manaraka ireto: English, Melayu

Information

Локација

, N1°29'8", E103°46'44". Добијте упатства

Отворено време
  • Sat 10:00 AM–2:00 PM
  • Sun Noon–1:00 PM
  • Mon 7:00 AM–3:00 PM
  • Tue 7:00 AM–8:00 AM
  • Wed 7:00 AM–8:00 AM
  • Thu 7:00 AM–8:00 AM

Референци

Voatanisa ao amin'ireto sokajy manaraka ireto:
Објави коментар
Совети
syed salim eidzah
10 June 2011
daulat tuanku..........
Mazam@john
5 September 2018
den lalu jo, takkan lalu pun salah
9.0/10
4,079 луѓето биле тука
Sat 10:00 AM–2:00 PM
Sun Noon–1:00 PM
Mon 7:00 AM–3:00 PM
Tue 7:00 AM–8:00 AM
Wed 7:00 AM–8:00 AM
Thu 7:00 AM–8:00 AM

Istana Pasir Pelangi на Foursquare

Istana Pasir Pelangi на Facebook

Bayu Marina Resort - 3 bedrooms style

започнувајќи $80

Little Studio Homestay# bayu marina resort

започнувајќи $18

FlexiAsia Bayu Puteri 2 bedrooms Apartment

започнувајќи $48

Bayu Marina Resort

започнувајќи $43

Mamat's Home

започнувајќи $36

Bayu Marina Resorts Studio Homestay (Permas Jaya)

започнувајќи $40

Препорачани знаменитости во близина

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Istana Besar

Istana Besar or Grand Palace is the royal palace of the Sultanate of

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Sultan Abu Bakar State Mosque

Masjid Negeri Sultan Abu Bakar is Johor's state mosque, located on

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Crown Istana Bukit Serene

Crown Istana Bukit Serene е туристичка атракција, една од Monuments a

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Kranji War Memorial

The Kranji War Memorial (Chinese: 克兰芝阵亡战士公坟; Bahasa Melayu. Tanah Per

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Night Safari

The Night Safari is the world's first nocturnal zoo and is one of the

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Singapore Zoo

The Singapore Zoo (Шаблон:Zh; Bahasa Melayu. Taman Haiwan Singa

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
River Safari

The River Safari (Chinese: 河川生态园)is a river-themed zoo and aquarium lo

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Bukit Timah Nature Reserve

The Bukit Timah Nature Reserve is a small 1.64 square kilometre (400

Слични туристички атракции

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Summer Palace

The Summer Palace or Yihe yuan (Шаблон:Zh-tspl) is a palace in Beiji

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Chapultepec Castle

Chapultepec Castle (Castillo de Chapultepec in Spanish) is located on

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Sanssouci

Sanssouci is the former summer palace of Frederick the Great, King of

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Ludwigsburg Palace

Ludwigsburg Palace is one of Germany's largest Baroque palaces and

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Alcázar of Seville

The Alcázar of Seville (Spanish 'Alcázares Reales de Sevilla' or '

Погледнете ги сите слични места