Guayaquil Municipal Museum

Guayaquil Municipal Museum (Español: Museo Municipal de Guayaquil) е туристичка атракција, една од Museums во Hacienda Pradera , Ecuador . Се наоѓа: 3.2 km од Guayaquil, 9.9 km од Durán, 800 km од Quito.

Извинете, но во моментов немаме детални информации за оваа туристичка атракција наречена «Guayaquil Municipal Museum» во македонски. Ако можете да ни кажете нешто интересно за тоа, ве молиме направете го тоа ! Information amin'ny «Guayaquil Municipal Museum» tsy ampy amin'ny fiteny manaraka ireto: English, Español

Information

Локација

, S2°11'13", W79°52'57". Добијте упатства

Референци

  • Guayaquil Municipal Museum на Facebook
Voatanisa ao amin'ireto sokajy manaraka ireto:
Објави коментар
Совети
Сè уште нема совети, ниту совети за Guayaquil Municipal Museum. Можеби ќе бидете првиот што ќе објавувате корисни информации за своите сопатници? :)
8.0/10
5,876 луѓето биле тука

Guayaquil Municipal Museum на Facebook

Hotel Ramada

започнувајќи $70

Hotel Continental

започнувајќи $60

Manso Boutique Guest House

започнувајќи $12

Hotel Malecon Inn

започнувајќи $27

Hotel Rizzo

започнувајќи $41

Hotel Eloy Alfaro

започнувајќи $12

Препорачани знаменитости во близина

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Museo Antropologico y de Arte Contemporaneo

Museo Antropologico y de Arte Contemporaneo (MAAC) is a

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
El Cajas National Park

El Cajas National Park or Cajas National Park (Spanish: Parque

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Ingapirca

Ingapirca (Kichwa: Inka Pirka, 'Inca wall') is a town in Cañar

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Machalilla National Park

Machalilla National Park is a preserve in the Ecuadorian Manabí

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Machalilla culture

The Machalilla were a prehistoric people in Ecuador, in southern

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Tumebamba

Tumebamba, Tomebamba (hispanicized spellings) or Tumipampa (Kichwa for

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Cojitambo

Cojitambo is an Inca and pre-Inca archaeological ruin, a popular rock

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Chimborazo (volcano)

The inactive stratovolcano Chimborazo (Шаблон:Pronounced) is Ecuad

Слични туристички атракции

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Zeugma Mosaic Museum

Zeugma Mosaic Museum, in the town of Gaziantep, Turkey, is the biggest

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Şanlıurfa Museum

Şanlıurfa Museum (Turkish: Şanlıurfa Müzesi) is an archaeological muse

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
EYE Film Institute Netherlands

EYE Film Institute Netherlands is a Dutch archive and museum in

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Şanlıurfa Archaeology and Mosaic Museum

Şanlıurfa Archaeology and Mosaic Museum is a museum in Şanlıurfa (al

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Charles H. Wright Museum of African American History

The Charles H. Wright Museum of African American History is located in

Погледнете ги сите слични места