Земја

Uruguay

Expand sari

Најпопуларните градови во Uruguay

Види се Види се

Атракции во Uruguay

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Casapueblo

Casapueblo is a building constructed by the Uruguayan artist Carlos

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Fortaleza de Santa Teresa

Fortaleza de Santa Teresa, or Fortaleza Santa Tereza is a military

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Gateway of the Citadel

Puerta de la Ciudadela (Gateway of the Citadel), is one of the few

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Jardín Botánico Prof. Atilio Lombardo

Jardín Botánico Prof. Atilio Lombardo е туристичка атракција, е

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Lussich Arboretum

The Lussich Arboretum is an arboretum of 192 hectares (470 acres)

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Cabo Polonio

Cabo Polonio is a hamlet located in the eastern coast of Uruguay in

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Solís Theatre

Solis Theatre (Spanish: Teatro Solís) is Uruguay's oldest theatre. It

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Carnival Museum

The Carnival Museum is located on 25 de Mayo Street in the 'Ciudad

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Juan Manuel Blanes Museum

Juan Manuel Blanes Municipal Museum of the Arts (Spanish: Museo de

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Estación de Cría de Fauna autóctona Cerro Pan de Azúcar

La Estación de cría y fauna autóctona Cerro Pan de Azúcar is a nat

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Cerro Pan de Azúcar

Cerro Pan de Azúcar (Sugar Loaf Hill) is among the top 10 highest

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Faro de Colonia

Latarnia morska w Colonia del Sacramento (hiszp. Faro de Colonia

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Fortaleza del Cerro

Fortaleza del Cerro, also known as Fortaleza General Artigas, is a

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Calle de los Suspiros

La calle de los suspiros ('Street of Sighs') is a historical street

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Plaza Independencia

Plaza Independencia (Spanish for Independence Square) is the name of

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Parque Lecocq

Parque Lecocq is a nature reserve northwest of Montevideo, Uruguay,

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Parque Batlle

Parque Batlle (Spanish pronunciation: ]), formerly Parque de los

Погледнете ги сите атракции во
Crystal Tower

започнувајќи $69

Crystal Palace Hotel

започнувајќи $73

Hotel Europa

започнувајќи $61

Hotel Alvear

започнувајќи $36

Hotel Klee

започнувајќи $45

Hotel California

започнувајќи $38