Земја

Ecuador

Expand sari

Најпопуларните градови во Ecuador

Види се Види се

Атракции во Ecuador

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Basílica del Voto Nacional

The Basilica of the National Vow (Spanish: Basílica del Voto

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Church and Convent of St. Francis

The Iglesia y Monasterio de San Francisco (English:Church and

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Galápagos Islands

The Galápagos Islands (official name: Archipiélago de Colón; other Sp

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Galápagos National Park

Galápagos National Park, established in 1959, is Ecuador's first

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Ingapirca

Ingapirca (Kichwa: Inka Pirka, 'Inca wall') is a town in Cañar

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Mitad del Mundo

The Mitad del Mundo (Spanish: Middle of the World) is a tract of land

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
City Museum (Quito)

The City Museum (Museo de la Ciudad) is a museum in the colonial

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Church of the Society of Jesus (Quito, Ecuador)

La Iglesia de la Compañía de Jesús (English. 'The Church of the So

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Cuicocha

Cuicocha (Kichwa: Kuykucha, 'lake of guinea pigs' or Kuychikucha,

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
TelefériQo

El TelefériQo (from teleférico and Quito) is a gondola lift in Q

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Palacio de Carondelet

Carondelet Palace, the seat of government of the Republic of Ecuador,

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Guayaquil Municipal Museum

Guayaquil Municipal Museum (Spanish: Museo Municipal de Guayaquil) is

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
El Cajas National Park

El Cajas National Park or Cajas National Park (Spanish: Parque

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Chimborazo (volcano)

The inactive stratovolcano Chimborazo (Шаблон:Pronounced) is Ecuad

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Museo Antropologico y de Arte Contemporaneo

Museo Antropologico y de Arte Contemporaneo (MAAC) is a

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Cotopaxi National Park

Cotopaxi National Park (Spanish: Parque Nacional Cotopaxi) is a

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Pululagua

Pululagua (alternate spelling: Pululahua) is a dormant volcano in the

Погледнете ги сите атракции во
Casa Gangotena

започнувајќи $338

La Casona de la Ronda Hotel Boutique Patrimonial

започнувајќи $167

Hump Day Hostel

започнувајќи $13

Hotel Interamericano

започнувајќи $26

Hotel Real Audiencia

започнувајќи $45

Grand Hotel

започнувајќи $12