City
Rio de Janeiro
Dalva Cruz, Pascal и 106 повеќе луѓе беа тука
Filter
Search nipoaka — 20 km
Rating
Категории
Show All

Град Rio de Janeiro туристички атракции и интересни места

Поглед на мапата
Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Fort Copacabana

Fort Copacabana (Portuguese: Forte de Copacabana, IPA: ]) is a

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Parque das Ruínas

The Centro Cultural Municipal Parque das Ruínas, or simply Parque das

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Teatro Municipal (Rio de Janeiro)

The Theatro Municipal (Municipal Theatre) of Rio de Janeiro is located

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Corcovado

Corcovado (Portuguese pronunciation: [koɾkoˈvadu]), meaning '

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Pedra do Arpoador

Pedra do Arpoador е туристичка атракција, една од Scenic Look

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Niterói Contemporary Art Museum

The Niterói Contemporary Art Museum (Museu de Arte Contemporânea de N

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Statue of Christ the Redeemer

Christ the Redeemer (Portuguese: Cristo Redentor) is a statue of Jesus

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Farol da Fortaleza de Santa Cruz

O Farol da Fortaleza de Santa Cruz é um farol brasileiro, localizado

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Copacabana

6°20′47″N 75°30′32″W / 6.346330°N 75.508880°

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Rio de Janeiro Botanical Garden

The Rio de Janeiro Botanical Garden or Jardim Botânico is located at

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Escadaria Selarón

Escadaria Selarón, also known as the 'Selaron Steps', is a set of

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Museum of Tomorrow

The Museum of Tomorrow (português. Museu do Amanhã) is a science m

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Museo de Arte de Río

Museu de Arte do Rio (MAR) é um museu do Rio de Janeiro, inaugurado

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Rio–Niterói bridge

The Rio-Niterói Bridge is a Box girder bridge that connects the

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Paço Imperial

The Paço Imperial (Brazilian Portuguese: ], European P

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Rio de Janeiro Cathedral

The Cathedral of Rio de Janeiro (Portuguese: Catedral Metropolitana do

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Museu Nacional de Belas Artes

The Museu Nacional de Belas Artes (National Museum of Fine Arts) is an

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Candelária Church

The Candelária Church (Portuguese: Igreja da Candelária) is an i

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Monument to the dead of World War II

The Monument to the Dead of World War II, in Шаблон:Pt 'Monu

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Teatro Popular de Niterói

O Teatro Popular Oscar Niemeyer antigo Teatro Popular de Niterói, ,

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
AquaRio

The Marine Aquarium of Rio de Janeiro (Portuguese: Aquário Marinho do

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Aterro do Flamengo

REDIRECT Flamengo Park

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
National Historical Museum (Brazil)

The National Historical Museum of Brazil (Portuguese: Museu Histórico

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Arpoador, Rio de Janeiro

Arpoador (literally, the harpoon thrower) is a region located on the

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Catete Palace

The Catete Palace (Palácio do Catete) is an urban mansion in Rio de

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Parque Lage

Parque Lage (in full 'Parque Enrique Lage') is a public park in the

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Carioca Aqueduct

The Carioca Aqueduct (Portuguese: Aqueduto da Carioca) is an aqueduct

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Rodrigo de Freitas Lagoon

Rodrigo de Freitas Lagoon (Portuguese: Lagoa Rodrigo de Freitas) is a

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
National Museum of Brazil

The National Museum of Brazil (Portuguese: Museu Nacional) is a

Сакам да посетам
Јас сум тука
Посетени
Paço de São Cristóvão

Paço de São Cristóvão (English: Palace of Saint Christopher; also kno

Américas Granada Hotel

започнувајќи $39

Ibis Rio de Janeiro Centro

започнувајќи $50

Rio's Presidente Hotel

започнувајќи $31

Belga Hotel

започнувајќи $28

Ibis Budget Rio de Janeiro Centro

започнувајќи $33

Hotel Carioca

започнувајќи $20