City

Rio de Janeiro

Expand sari
Преведете

Град Rio de Janeiro туристички атракции и интересни места

Види се Види се
Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Parque das Ruínas

The Centro Cultural Municipal Parque das Ruínas, or simply Parque das

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Fort Copacabana

Fort Copacabana (Portuguese: Forte de Copacabana, IPA: ]) is a

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Teatro Municipal (Rio de Janeiro)

The Theatro Municipal (Municipal Theatre) of Rio de Janeiro is located

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Corcovado

Corcovado (Portuguese pronunciation: [koɾkoˈvadu]), meaning '

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Pedra do Arpoador

Pedra do Arpoador е туристичка атракција, една од Scenic Look

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Statue of Christ the Redeemer

Christ the Redeemer (Portuguese: Cristo Redentor) is a statue of Jesus

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Copacabana

6°20′47″N 75°30′32″W / 6.346330°N 75.508880°

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Rio de Janeiro Botanical Garden

The Rio de Janeiro Botanical Garden or Jardim Botânico is located at

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Museum of Tomorrow

The Museum of Tomorrow (português. Museu do Amanhã) is a science m

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Escadaria Selarón

Escadaria Selarón, also known as the 'Selaron Steps', is a set of

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Paço Imperial

The Paço Imperial (Brazilian Portuguese: ], European P

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Museo de Arte de Río

Museu de Arte do Rio (MAR) é um museu do Rio de Janeiro, inaugurado

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Rio–Niterói bridge

The Rio-Niterói Bridge is a Box girder bridge that connects the

Додај во листата на желби
Јас сум тука
Посетени
Rio de Janeiro Cathedral

The Cathedral of Rio de Janeiro (Portuguese: Catedral Metropolitana do

Погледнете ги сите околни места
Booking.com
Américas Granada Hotel

започнувајќи $39

Windsor Guanabara

започнувајќи $124

Ibis Rio de Janeiro Centro

започнувајќи $50

Rio's Presidente Hotel

започнувајќи $31

Belga Hotel

започнувајќи $28

Hotel Pouso Real

започнувајќи $22

Ibis Budget Rio de Janeiro Centro

започнувајќи $33

Hotel Carioca

започнувајќи $20

Летни билети до Rio de Janeiro

Објави коментар
Совети